ZAYIFLAMAK LAZIM
06:29 | Author:
Hem diyet yapıyorum, hem bol su içiyorum, hem egzersiz yapıyorum ama zayıflayamıyorum mu diyorsunuz? Zayıflamak uğruna hayatınızdan ne kadar güzel şey var sa çıkardınız. Çikolata, cips çerezler, kahve, pasta, börek ama yine de olmuyor mu? Boşuna üzülmeyin bu sadece sizin değil, bu durumda olan o kadar çok kişi var ki...

Gallup Araştırma Merkezi, Amerikan Diyet Birliği'nin isteği üzerine yaptığı bir araştırmada çok ilginç sonuçlara ulaşmışlardır. Zayıflama uğruna duyduğu her diyeti uygulayan kadınların %99 u aslında sağlıklı bir şekilde beslenmiyorlar. Ama % 100 kadına sorulduğunda hepsi sağlıklı beslendiklerini iddia etmişlerdir. Hangi diyeti uygularsanız uygulayın mutlaka lif ağırlıklı ve doymamış yağ yemeleri gerektiğidir. Ama zayıflama uğruna kendilerini heder eden kadınların %99 u az ama doymuş yağ yemektedirler. Halbuki her lokmada kalori hesaplayıp yiyen kadınlar aslında kilo vermelerini engelleyen 7 sebep vardır. Şimdi size faydalı olacağını düşündüğüm bu 7 sebepi anlatmaya çalışacağım.

  1. KAHVALTI YAPMAMAK:
    Hepimiz bildiği en büyük yanlış kahvaltı yapmamak. Kahvaltı yapmayınca herkes daha az yediğini düşünür. Unutmayalım ki sık ama az az yemeliyiz. Ve güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı. Ama kesinlikle yağlı poğaçalar börekler değil. Bir kase yoğurdun içine müsli koyarak yenilebilir. Lifli yiyecekleri, yoğurt, yağsız süt ve yağsız yoğurt kahvaltı için seçeneğimiz olmalıdır.

  2. TAT KONTROLÜ YAPMAK:
    Hepimizin sık sık yaptığı bir hatadır. Diyete uyup salata sipariş ederiz ama hemen yanımızda ki eşimizin patates kızartmasından sadece bir tane alır tadına bakarız. Diğer arkadaşımızın spagettisinin tadına bakarız. Böylece almamız gereken kalorinin bir kaç katını sadece "Bir kez tadına bakayım" diyerek alırız. Yapılan bir araştırma sonucu böyle diyet yapanların sadece tadına bakmakla yetindikleri yemeklerden ortalama 700
    kalori almış oldukları ispatlanmıştır.

  3. ŞEKER DÜŞKÜNLÜĞÜ:
    Hemen hemen her kadının şekeri çikolatayı çok sever. Ama bizim burada bahsettiğimiz şeker görünen şekerler değil. Gizli tükettiğimiz şekerlerdir. Açlığımızı bastırmak için yediğimiz meyveli yoğurtlar, meyve suları aslında ihtiyacımızdan fazla şeker barındırırlar. Diyette iken yediğimiz her ürünün mutlaka içeriğine göz gezdirmeliyiz. İçinde sakkaroz, mısır şurubu, früktoz gibi tatlandırırcılar bulunan ürünleri almamamız gerekir.

  4. DENGELİ BESLENMEK:
    Hepimizin yaptığı en büyük yanlıştır. bol lifli yiyecekler, vitamini minerali bol yiyecekler tüketmeyiz. İşlenmiş hazır gıdalar yerine işlenmemiş hiç bir katkı maddesi olmayan ürünleri tercih etmeliyiz. Mesela; beyaz un. Beyaz undan yapılmış bir dilim ekmek yerine kepek ekmeğinde 2 - 3 dilim ekmek yiyebiliriz. hatta pasta kek gibi yiyecekleri beyaz un yerine mümkünse kepekli undan yapmamız gerekir. Unutmayalım ki lif kepek ununda oldukça fazlaca vardır.

  5. YAĞ TÜKETMEK:
    Normal olarak herkes günde ortalama 67 gr kadar yağ almalıdır. Yağ tüketmeyelim dendiğinde herkes ekmeğe sürdüğümüz yağları kesmekle başlar diyete oysa aldığımız sütün içinde ki yağ, yoğurtun içindeki yağ göz ardı edilir. Unutmayalım ki gün boyu aldığımız yağlar vücudumuzda karın (göbek), kalça, basen bölgelerinde birikir ve vermesi en zor kiloları oluşturur. Aldığımız her ürünün yağ oranının kontrol ederek almalı ve yediğimiz her üründe yağ olabileceğini yağsız olanı tercih etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

  6. KALSİYUM ALMAK:
    Hepimiz kalsiyumu biliriz. Kalsiyum alımı kemiklerin güçlenmesine böylece osteoporoz denilen hastalığı engellemek için kullanılmaktadır. Ama kalsiyumun kanıtlanmış bir özelliği daha var. Kilo verdirmek. Vücuttaki yağların depolanmasını engelleyen Kalsitrol denilen bir hormondur. Bu hormon ise kalsiyum da bulunur. Yani bir bardak yağsız süt içmek hem kemiklerimizi güçlendirir hem de yağların depolanmasını engelleyen kalsitrol hormonu üretmektir.

  7. SEBZE SEÇİMİ:
    Hepimiz bol lifli sebze meyve tüketmek isteriz. Aklımıza sebze yemek geldiğinde ya patates yeriz ya da marul. Ama patates bizim için doğru bir tercih değildir. hele de kızartıldığı zaman. Aynı şeyler Amerikan marulu içinde geçerlidir. Sebze deyince aklıma koyu yeşil yapraklı sebzeleri ( ıspanak, pazı) gibi ya da sarı renkli sebzeleri (kabak biber) gibi sebzeleri almalıyız. Bu arada meyve suları yerine de meyve tüketmek gerektiğini unutmamalıyız.

This entry was posted on 06:29 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum:

Hürriyet haber