HAMİLELİK VE KİLOLAR
02:05 | Author:
HAMİLELİK SONRASI KİLO VERMEK

Kadınların en büyük derdidir kiloları. Zayıflamak, kilo vermek, diyetler, egzersizler, ilaçlar kadınların hayatını karartırlar. Kilolar hep sorun olmuştur kadınlara. Özellikle de hamilelik sonrası kilolardan kurtulmak için oldukça uğraşırlar. Az yeseler olmaz süt kesilir, çok yese olmaz kilolar alır başını gider.
Az az ve sık beslenen, düzenli yürüyüşler yapan hamile annelerin kilo problemleri daha azdır.
Uzmanlar şişmanlık gibi problemlerin ortya çıkmaması için bebeklerin en az 6 ay emzirmeleri gerektiğini belirtir. Bir anne emzirme sırasın da 200 kalori harcar, bu da yaklaşık 1 saat tenis oynamaya bedeldir.
Uygun egzersizler yapmak kilo vermeyi kolaylaştırır.
Diyetisyen kontrolü altında verilen uygun diyete uymaları gerekmektedir. Ancak kesinlikle sıkı bir diyete girilmemesi gerekir. Malum Anne sütüne etkisi olan tek şey beslenme.
Günümüzde tıbbın ve bilimin gelişmesi ile yan etkisi olmayan tamamen bitkisel zayıflama ilaçları vardır. Bunun yanında tablet almak istemeyen annelere de bant şeklinde hızlı ve etkili kilo vermek, zayıflatmak ve yan etkisi olmadan rahatça kullanabileceği ürünler üretilmiştir. Bu ürünlerden alıp kullanmanızı tavsiye ederiz.

HAMİLELİK İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR:
Doğumdan ne kadar sonra rejim / diyet yapmaya başlamalıyım?
Kilo vermek ve diyete başlamak için en doğru zaman kırkı çıktıktan sonra olmalıdır. Kırkı çıktıktan sonra haifif egzersizlerle başlanmalıdır. Anneler emzirirken bile yaklaşık 200 kalori verirler. Emzirme döneminde yapılan yanlış diyet sütün kalitesini bozabilir. Emzirmenin en önemli olduğu ilk 6 içerisinde de diyet önerilmiyor.

Doğumdan ne kadar süre sonra egzersizlere başlanmalıdır?
Bu tamamen annenin kendini iyi hissetmeye başladığı dönem olmalıdır. Sezeryan olan anneler genelde 2 ay sonra başlamaları tavsiye edillir. Hareketleri çok aşırı olan ve yorucu olan egzersiz için süt verme dönemini tamamlamak gerekiyor. Çok sıkı egzersizler sonucunda vücut laktik asit üretir ve bu da emzirme ile bebeğe geçebilir.

Diyetband ya da diyetmax tarzı kapsül olmayan ürünleri zayıflama da kullanabilir miyiz?
Diyet band ya da Diyet Max ürünü tamamen bitkisel olduğu için ne bebeğe ne de anneye hiç bir yan etkisi yoktur. Bunun yanında giğer zayıflama ürünlerinin de yan etkileri bulunmamaktadır. Ancak yine de doktorunuza danışmalısınız. Alıntı: zayiflamabilgileri.blogcu.com

Meme ucunun çatlamaması için ne yapılabilir?

Hamileliğinizin 5.ayından itibaren temiz bir havluyu katlayın.Sol elinizle memenizi tutup sağ elinizdeki havluyu meme başına sürtmeye başlayın.Bu işlemi her gün iki meme ucuna yaklaşık olarak 2-3 dakika uygulayın.
Böylece doğum zamanına kadar meme uçlarınız sertleşecek ve bebeğiniz emmeye başladığında hem memeyi daha iyi kavrayacak hem de meme ucunuzda çatlak olmayacaktır.DİKKATE ALIN.DENENMİŞTİR.
This entry was posted on 02:05 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum:

Hürriyet haber