CİLT MASKLERİ
01:11 | Author:
Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
Evde yapabileceğimiz ya da tamamen bitkisel olan ürünlerle artık her zaman genç ve güzel kalabiliriz. Evlerinde buzdolaplarındaki malzemelerden ciltlerinizi temizlemek ve maskeler yapmak artık kolay. Şimdi size evlerinizde yapabileceğiniz kolay bir kaç maskelerin ve toniğin hazırlanmasını anlatacam.
KURU CİLT:
Kuru ciltler bakımı zor olan ve çok çabuk yaşlanan bir cilt tipidir. Temizleme sütü olarak kesinlikle yağlı süt kullanmaları gerekir. Kesinlikle nemlendiricili kremleri ihmal etmemeleri gerekir. Piyasada bir sürü nemlendirici krem bulunmaktadır. Ancak hepsi bazıları cildinize iyi gelmeyebilir. Bu tür ürünleri alırken dikkatli almanız gerekir.

  • 1 adet Avokado
    1 adet yumurta sarısı
    3 kaşık zeytinyağı
    1 çay kaşığı elma sirkesi
    1 çay kaşığı bal

Hepsini iyice karıştırın. Krem haline geldikten sonra yüz başta olmak üzere tüm boyna ve dekolte bölgesine sürülür ve en az yarım saat beklendikten sonra ılık su ile yıkanmalıdır.

  • Zeytinyağı ile birlikte 100 gr kadar kırık buğdayı mikserden geçirip iyice krem haline gelene dek çırpın. Bu karışımı cildinizin her bölgesine uygulayın 15 - 20 dakika sonra ılık su ile temizleyin.
  • Marul yapraklarından bir kaç tanesini kaynar suda 2 - 3 dk kadar beklettikten sonra soğutun. Sonra cildinizi iyice temizledikten sonra yapraklarla yüzünüzü kaplayın ve yarım saat kadar bekleyin. Ilık su ile yıkayıp hafifçe kurulayın.
  • Rendelenmiş salatalığın içine bir kaç damla kadar limon damlatın yüzünüze ve boynunuza sürün. yarım saat kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayıp hafifçe durulayın.
  • 1 tane muzu püre haline getirip içine 1 tatlı kaşığı süt ya da bir o kadar kaymak ekleyip yüzünüze sürün. Yarım saat kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

YAĞLI CİLTLER:
Bu cilt tipi çok yağlı olduğundan temizlemek için daha çok tahriş edilir. Sabunlarla ya da havluyla iyice tahrişe uğrar. Geri dönülmez sonuçlar yaratırlar.

  • 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı kekik kaynatın. sonra ılımaya bırakın içine 1 - damla kolonya damlatın. bu karışım cildinizi çok güzel temizleyecektir.
  • 100 ml gülsuyunun içine yarım limon sıkın ve yüzünüzü günde iki kez temizleyin.
  • 1 yumurtanın sarısını iyice çırpın. içine yarım limon suyu sıkın ve zeytinyağı ilave edin. Sonra içine hamur kıvamına gelene dek kil ekleyin. Ve bu karışımı yüzünüze sürüp yarım saat bekletin. Haftada iki kez yatmadan önce bu karışıma devam edin.
  • 1 limon ve 250 gr portakalı iyice ezip püre haline getirin. Bu karışımı yüzünüze sürüp yarım saat bekledikten sonra yüzünüze limon kabuğu ile masaj yapın. Ve karışımı limon kabuğu ile temizlemiş olursunuz. Sonra da soda iyice yüzünüzü yıkayın
  • Taze üzümü iyice püre haline getirin ve sonra yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile temizce yıkayın. Kandolaşımını hızlandırır ve cilt canlanır.
  • 2 - 3 tane çileği püre haline getirdikten sonra içine yarım tatlı kaşığı kadar limon damlatın ve cildinize boynunuza sürüp bekletin. Sık sık yapılırsa gözenekleri sıkılaşacak ve cildiniz fazla yağlanmayacaktır.
  • 1 yumurta sarısı 3-5 damla limon 1 yemek kaşığı susam yağını karıştırıp yüzünüze sürün. Bu karışım cildinizin temizlenmesine yarayacaktır

NORMAL CİLTLER:

  • 1 kaşık kil ile bir kaşık süzme yoğurdu iyice karıştırıp yüzünüze ve boynunuza sürüp yarım saat kadar bekletin. Cildiniz ışıl ışıl olacaktır.
  • 1 tane elmayı kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin ve içine 1 kaşık krema katın. Bu karışımı yüzünüze ve boynuza sürün 15 dk kadar bekletildikten sonra ılık su ile yıkanacak.
  • 2 demet maydanozu 2/3 bardak su içerisinde 5 - 10 dk kaynatın ve soğumaya bırakın sonra içine 1 adet yumurta sarısını ve 1 çorba kaşığı balı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yüze ve boynunuza sürüp bekletin sonra yarım saat sonra ılık su ile yıkayın.
  • 2 elmanın kabuklarını soyduktan sonra dilimleyip kekik suyunda pişirin. ve bu karışımı lapa haline getirin. Bu lapanın içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı kaymaklı yoğurt ve 1 fincan kadar da karpuz suyu katın. Daha sonra bu karışımın içine yulaf unu serpin ve bu kremi ocakta ısıttıktan sonra yüzünüze sürün yarım saat kadar sonra önce ılık su ile hemen ardından soğuk su ile yıkayın.
This entry was posted on 01:11 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum:

Hürriyet haber