AHMET MARANKİ
06:30 | Author:
Zayıflamak için basit ipuçları
Eğer diyet yapıyorsanız ve beslenme şeklinizi salata, ızgara ve diyet ürünler ile sınırladığınız, ekmek yemeği azalttığınız halde hala kilo veremiyor iseniz yanlış yoldasınız demektir!


Aşağıdaki basit öneriler ile hayat tarzınızda değişiklikler yaparak zayıflayabilirsiniz.

  • Ayakta durarak ya da yürüyüş yaparak daha fazla zaman geçirin.

  • Ev ya da bahçe işlerinize daha fazla zaman ayırın.

  • Bir şey getirip götürmek için çocuklarınızı yollamayın.

  • Telefon ile konuşurken ayakta durun.

  • Merdivenleri bir kaç kalori yakma fırsatı olarak kabul edin ve kullanın.

  • Her gün yarım saat daha az televizyon izlemeye çalışın. TV izlerken ütü yapın.

  • Kısa mesafeler için araba kullanmayın. Markete gittiğiniz zaman en uzak köşeye park edin.

  • Her gün düzenli yürüyüş yapın. Hafta sonları park yürüyüşleri ve bisiklet gezileri yapın, yüzün.

  • Fırsat buldukça dans edin.

  • İzlemekten zevk aldığınız bir spora başlayın.

  • Ev işi yaparken hareketli müzikler dinleyin.

  • Öğün atlamayın. Sabah kalktığınız zaman göreceğiniz bir yere "kahvaltı yap" yazılı bir kağıt asın. Kahvaltınızı akşamdan hazırlayın. Kahvaltı yapmadığınız zaman hissettiklerinizi bir kağıda yazın.

  • Tatlı yemek istediğiniz zaman bir bardak su için ya da 100`e kadar sayın. Tatlı yemeye başlarsanız 15 kez derin nefes alın.

  • Canınız yemek istediğinde kendinizi ince ve zayıflamış olarak hayal edin.

Ahmet Maranki Hareket Etmenin Yararları
Bedenimizin sağlığı için yapacağımız kültür fizik hareketleri; maddi hastalıkları ortadan kaldırır, eklemlerimizi sağlamlaştırır, ter yollarını genişletir. Kültür fizik koşmak yürümek gibi bedenle yapılan hareketlerdir. Koşmak ve hızlı yürümek bacaklardaki, baldırlardaki ve ayaklardaki fazlalıkları eritmemizi sağlar. Masaj şeklinde yapıldığında vücudumuzu güzelleştirir. yavaş yapıldığında bedeni gevşetir. Sert bezle yapılırsa kanı bedenin dış yüzüne çıkarır. el ayasıyla yumuşak bezle olursa kanı güzelleştirir.

Sebzelerin ve Meyvelerin Hormonsuz Olduğunu Nasıl Anlarız
Lahana mucizevi bir bitkidir. Ancak satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar mevcuttur. Lahanayı elinize aldığınızda yumuşaklığı varsa olursa, o sağlam ve hormonsuzdur. Hibrit tohumlu gıdalara dikkat etmelisiniz. Lahana ağır olmamalı ve küçük olmalı. Lahana kanser dahil olmak üzere tüm hastalıklara iyi gelir. Elmayı alırken de küçük olmasına dikkat edin. İşte size küçük bir ipucu, yatmadan önce elmanın küçük bir bölümüne elinizle bastırın. Sabahleyin uyandığınızda o kısım çürüdüyse o elmayı hemen evden çıkartın, tüketmeyin. Köyden gelen, doğal elmaları haftalarca bir şey olmaz. Havucu kırdığınız zaman esnerse onu da hemen çöpe atın. Kırılırsa rahatça alıp tüketebilirsiniz. Üzerinde yeşili bulunan patatesi asla satın almayın. Bir çiğ patates ve bir havucun sıkıp suyunu çıkartın. Bir bardak karışımın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Bu karışımdan aç karnına içtiğinizde midenizdeki yaraların iyileştiğini göreceksiniz. Patatesin kızartmasını asla tüketmeyin. Haşlama patates, midenin özellikle de reflünün ilacıdır.

Erken yaşlarda menopoza girmenin sebepleri nelerdir?

Hormonlu, konsantre gıdaları ve asitli içecekleri fazlaca tüketenler erken menopoza girebiliyorlar. 30 yaşında menopoza girmiş bayanları maalesef duymaktayız.Kainat eczanesindeki bitki erken menopoz, sancılı adetler, ateş basmaları gibi şikayetlere çok iyi gelir. Aslanpençesi, civanperçemi, çobançantası, ada çayı…

Bu dört bitkiyi isterseniz ayrı ayrı yada isterseniz hepsini karıştırıp demliyorsunuz. İçine 1 kaşık bal atarak tüketiyorsunuz. Sancılı adetleriniz, miyom kistleriniz, iltihaplarınız varsa 1 hafta içinde bunların yok olduğunu göreceksiniz. Hiçbir yan etkisi yok. Yalnız bitkilerin nerde toplandığına, nasıl yetiştirildiğine dikkat edin.

Etrafta sanayi varsa oradan toplanan ısırgan, maydanoz sizi öldürür. Bitkiler aktarlarda en fazla 1 yıl kalmış olacak. 1 yıldan fazla kalmışsa, içindeki etken maddeler kaybolur. 2-3 yıllık bitkileri asla kullanmayacaksınız. Aynı şekilde serada üretilmiş sebze ve meyvelerden de uzak duracaksınız. Portakalı kışın yiyeceksiniz, yazın portakal yiyemezsiniz. Sera gıdası size her zaman zarar verir.

Ahmet Maranki'den Tavsiyeler

  • Herhangi bir toplantı, konferans yada sinemada, araba kullanırken, dikkatinizin dağıldığını yada uykunuzun geldiğini hissederseniz, kulak memenize bir çimdik atıp, çekin. Bu hareket beyninize kanın gitmesini kolaylaştırdığı için hemen kendinize gelmenizi sağlayacaktır.

  • Depresyon şikayeti olan ve sürekli psikolojisi bozuk olan kişiler, beyinlerini rahatlatmak amacıyla 500 gram suya, 5 gram kurutulmuş sarı kantaron bitkisini 10 dakika demlemeye bırakıp, günde 1-2 bardak tüketirlerse beyinlerinin rahatladığını hissedeceklerdir.

  • Öksürük için zencefil, zerdeçal ve adaçayıyla yapılan çay, balla tatlandırılarak içilir. Hiçbir yan etkisi olmayan ve öksürüğe çok iyi gelen bir karışımdır.

Anemi - kansızlık için pratik bitkisel çözümler
Anemi ( kansızlık ) bir çok farklı şekilde tanımlanabilen kan rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Bu kan hastalığını kırmızı kan hücrelerinin fonksiyonlarındaki ve sayısındaki anormallik olarak tanımlanabilir.

Anemi bulguları; güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığına da yol açabilmektedir.

Bazı anemi hastalıkları kolayca tedavi edilebilir, bazıları ise kronik ve hayatı tehdit eder. Günümüzde moda olan çay ve fazla içilen sütte demirin tutulması ve vücuttan atılmasına neden olur. Bilhassa günümüzde stres, migren, baş ağrısı ve gerginliklerin nedeni geleneksel alışkanlığımız olan çok içtiğimiz siyah çaydır. Çayı yemeklerden önce ya da sonra içine bir kaç damla limon ya da karanfil atarak içmeniz hem yararını artıracak, hem de demir emilimini önleyerek kansızlığa neden olmayacaktır. Ayrıca zihin yorgunluğunun da ilacıdır. Sınava hazırlanan öğrenciler için idealdir.

Pratik bitkisel çözümler

  • Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları tüketilmelidir.

  • Havuç ve turp kabukları soyulmadan rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon ilave edilerek salata olarak yenir.

  • Günde üç çay bardağı pancar suyu içilir. Kırmızı pancar bol bol yenir.

  • Yerelması haşlanıp yemelidir.

  • Bir bardak kaynar suyun içine 4-10 gram maydanoz tohumu konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

  • Bir bardak kaynar suyun içine 6-8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

  • Bir bardak kaynar suyun içine 2 gram ıhlamur konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 3-5 bardak tüketilir.

  • İki kilo suyun içine 30 gram enginar yaprağı, 1 su bardağı siyah üzüm, 1 kaşık pelin otu ufalanarak konur. Orta ateşte bir saat kaynatılır. Soğuyunca süzülüp, balla tatlandırılır. Günde 3-4 bardak içilir. Bu işleme 10-15 gün devam edili. Alıntı: Ahmet Maranki

Figurin kullanıcı yorumları

This entry was posted on 06:30 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum:

Hürriyet haber