DİYET VE REJİM
08:23 | Author:
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET:
Ne yediğiniz değil nasıl pişirdiğiniz önemlidir...

SAĞLIKLI DİYET SAĞLIKLI BESLENMEDEN BAŞLAR:
KALORİSİ AZ, BESİN DEĞERİ YÜKSEK OLAN BESİNLERİ TERCİH EDİN...
Sağlıklı bir diyet için mutlaka yediğiniz her besinin kalorisini kontrol edin. Yediğiniz besinlerin vitamin, mineral ve lifli ürünler olmasını tercih edin.

AZ YAĞLI YİYECEKLERİ TERCİH EDİN.
Untumayınız ki daha yağ ve daha az kalori sizin ihtiyacın olan tek şeydir. Doymamış yağ oranı yüksek olan yağlar kalp riskini ve damar sertliğini arttırır. Diyetlerinizde mutlaka doymuş yağ oranı az, vitamin değeri yüsek olan diyetleri tercih edilmelidir. Kırmızı eti haftada bir kez tüketilmelidir. Diyetinizde yağsız yoğurt, peynir ve sütü mutlaka bulundurun.

DİYETİNİZİ RENKLENDİRİN:
Her öğün aynı besinleri almaktan kaçının. Mutlaka diyetinizi sebze ve meyvelerle renklendirin. Sık ama az yemek yemeyi tercih edin. Besinlerinizin içinde mutlaka 25 - 30 gr kadar lif alın. Günde eğer en az 4 çeşit yemek yiyorsanız siz en az 4 yıl daha gençleşirsiniz. Nedir bu beş çeşit yemek? Tahıl grubu, meyve, sebze, süt ürünleri ve beyaz et ağırlıklı...

SEBZE MUTLAKA AMA MUTLAKA YİYİN:
Unutmayın sağlıklı ve besin değeri oldukça yüksek bir diyet yapmak istiyorsanız mutlaka her öğün sebze yemelisiniz. Çünkü sebzeler lif bakımından zengin besinler olduğu için fazlaca doygunluk hissi yaratırlar. Acıktığınızı hissettiğinizde mutlaka dolapta size uygun atıştırmak için havuç, saltalık, mantar ya da turp bulunur.

KESİNLİKLE MEYVE TÜKETİN:
Uzun, sağlıklı ve kaliteli yaşama mutlaka meyve ile başlanır. Meyveler antioksidan etkisiyle yaşlanmayı önler. İçeriğindeki vitamin, mineral ve lif bakımından çok zengin besinlerdir. Atıştırmak için her an elinizin altında bulunması gerekir.

MUTLAKA DAHA ÇOK LİF TÜKETİN:
Lif sadece bitkilerde bulunur ve hiç bir şekilde sindirilmediği için kalorisizdir. O yüzden fazlaca lif tüketmeye özen gösterin. Lifler sindirimi hızlandırır, bağırsak faaliyetlerini hızlandırır. Üstelik bağırsakta bulunan kansorejen maddeler liflerle beraber vücuttan atılır.

FAZLA PROTEİN TÜKETMEYİN:
fazla protein almamaya özen gösterin zira alınan fazlaca protein vücudumuzda şekere ve yağa dönüşür. Günlük alabileceğimiz protein et, süt balık gibi ürünlerdedir. Gerisi ise tamamen bitkisel kaynaklı olmalıdır.

DİYETİN EN ÖNEMLİ MADDESİ:
Diyette kesinlikle birşeyler yenmelidir. Az az ama sık sık yenilmesi gerekir. Atıştırmak istendiğinde mutlaka meyve ya da salatalık havuç gibi besinlerle idare edilmelidir. İyice acıkana kadar beklenmemeli mutlaka açlığı bastıracak türde atıştırma yapılmalıdır.
This entry was posted on 08:23 and is filed under , , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum:

Hürriyet haber